155 inscrits per al Campionat d’Espanya de Múixing Neu

baqueira_cat

Aquest cap de setmana es disputa a l’estació aranesa de Baqueira Beret una nova edició del Campionat d’Espanya de Múixing Neu, la cita de referència estatal de l’esport amb gossos. Organitzat per Gos Àrtic i la RFEDI, en col·laboració amb la FCEH, el Campionat aplegarà 155 representants de les diferents federacions autonòmiques.

El Campionat es disputarà a dues mànigues i contempla la celebració de dos certàmens, el de mitja distància i el d’sprint. En la modalitat de mitja distància hi ha inscrits 12 participants en categoria de trineu, 7 amb trineu tirat per 8 gossos i 5 amb trineu de 6 gossos. Pel que fa a la modalitat d’sprint, hi ha 42 inscrits en canicròs, 31 en esquijòring (esquí de fons) i 70 en trineu (8 amb 8 gossos, 15 amb 6 gossos, 12 amb 4 gossos i 33 amb 2 gossos).

Pel que fa a les distàncies a recórrer, els participants de mitja distància hauran d’afrontar un recorregut d’un 32km (pot variar en funció de la quantitat i qualitat de la neu), mentre que a la modalitat d’sprint, els trineus tirats per 6 i 8 gossos i els esquijorers faran un circuit de 12,5km, els trineus amb 4 gossos un de 8,2km i els trineus de 2 gossos i els canicrossers un de 4,8km.

Dissabte es disputarà la primera màniga, amb sortida del primer participant de mitja distància a les 07:45h i del d’sprint a les 09:00h. Diumenge, els de mitja distància sortiran també a les 07:45h i els d’sprint ho faran a les 08:30h. L’entrega de premis final es farà a la mateixa estació de Baqueira Beret el diumenge a les 12:30h.

Podeu consultar el reglament i els circuits del Campionat aquí

Pel que fa a la procedència dels participants al Campionat, un any més, la catalana serà la delegació més nombrosa, amb 53 inscrits, seguida per les de Madrid i Castella-Lleó, amb 18 participants cadascuna. Destaca l’increment de corredors de la federació andalusa, que ja és la quarta amb més federats participant al Campionat d’Espanya (13). Completen la llista els representants de les federacions navarresa (11), basca (10), aragonesa (8), gallega (7), valenciana (6), asturiana (5) i càntabre (4).

Podeu consultar la llista oficial d’inscrits amb horaris de sortida aquí.

 

SPAINSNOW CURT    Advance web  Ara-Lleida  fceh   NOU logo TOPERAL 2

Baqueira  logo Ajuntament Naut Aran 2