Arrenca la temporada, no acaba la prevenció

10648515_885310738181654_8255572526286619044_o

Estem ja en plena tardor, i això suposa que comença la temporada esportiva amb gossos. Ara, no olblideu que les temperatures són encara càlides, i permeten la vida de paràsits externs que poden afectar als nostres gossos atletes.

L’equip veterinari del Club Gos Àrtic us volem recordar la importància de prevenir que els nostres gossos agafin paperres o puces i estiguin exposats sense repel·lents, a les picades de mosquits, com el temut Flebòtom que transmet la Leishmaniosis.

No hem d’oblidar que les paparres, amb molta presència a Espanya en totes les seves espècies, poden transmetre les anomenades malalties de transmissió vectorial: són aquelles produïdes per rickketsies, bacteris, paràsits unicel·lulars i paràsits tipus nematodes. Aquests organismes necessiten de l’existència d’un vector (paparres, puces o mosquits) per poder infectar a la següent víctima.

Aquestes malalties solen ser d’incubació lenta, apareixent els símptomes entre dos i sis mesos i fins i tot dos anys post-infecció (com en el cas de la filariosis canina). Els nostres gossos, en plena temporada de carreres, estan exposats a durs entrenaments i carreres, el, que pot facilitar que el seu sistema immunitari sigui més deficient i sucumbeixi amb més facilitat a qualsevol malaltia. Totes les malalties vectorials poden arribar a ser molt greus i fins i tot mortals.

Per això no hem de baixar la guàrdia fins que les temperatures diürnes baixin dels 12 C.

El nostre sponsor Frontline Tri-Act és pioner en la protecció dels gossos enfront de puces, paparres i flebòtoms. Una pipeta al mes tindrà als gossos protegits i us donarà més tranquil·litat a l’hora de planejar una temporada sense por als paràsits externs.

A Espanya, tota la informació referent a les malalties vectorials la podeu trobar al Grup ENTRA (Grup d’estudi sobre malalties transmeses per artròpodes)

ENTRA és un grup format per veterinaris (Ángel Sainz, Agustín Estrada, Laia Solano, Xavier Roura i Guadalupe Miró) amb una trajectòria de treball i investigació en artròpodes o en malalties transmeses al nostre país i que compta amb l’esponsorització de Merial Laboratoris.