Baquèira Beret acull la gran cita anual del múixing neu

baqueira_ok_xarxes

Aquest cap de setmana es disputa al Pla de Beret, a l’estació aranesa de Baquèira Beret, una nova edició del Campionat d’Espanya de Múixing Neu, la cita reina de la temporada. Una cursa que també serà puntuable per al Campionat de Catalunya de l’especialitat, que es decidirà amb aquesta prova a doble jornada, i per a la Copa Gos Àrtic.

Més de 120 esportistes s’han inscrit en aquesta edició per participar en algunes de les categories que conformen aquest campionat, tant en la modalitat d’sprint com de mitja distància. Són esportistes provinents d’arreu de l’estat espanyol, amb els representants de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern com a delegació més nombrosa, amb 40 participants inscrits.

Dissabte es disputarà la primera mànega del Campionat, a partir de les 8 del matí per als participants del campionat de mitja distància, i de les 9h per als d’sprint. Diumenge, la sortida per als corredors de mitja distància serà també a les 8h, mentre que per als d’sprint s’avança a les 08:45h. A les 13:30h es farà la cerimònia de lliurament de premis als campions catalans i espanyols.

Estrena de luxe

Les condicions de neu que ofereix l’estació aranesa ha permès a l’organització de la cursa oferir, per primera vegada, l’opció de realitzar paral·lelament al Campionat Sprint, una edició del Campionat d’Espanya de Mitja Distància, amb un circuit superior als 30km i que portarà els participants a recórrer un traçat que els portarà des del Pla de Beret a Montgarri.

Copa Gos Àrtic

A Beret, la Copa Gos Àrtic enfila també la recta final de la temporada, ja que tancarà aquesta primera edició el pròxim 28 de març a La Pobla de Cérvoles. Una jornada que inclourà la darrera carrera de l’any -que puntuarà per a les Lligues Catalanes de Canicròs i Múixing- i la festa final de temporada, amb sopar i lliurament de premis.