Baqueira Beret acull una nova edició del Campionat d’Espanya de Múixing Neu

baqueira_CAT

Aquest cap de setmana es disputa al Pla de Beret, a la Val d’Aran, el Campionat d’Espanya de Múixing Neu en categoria Sprint, que aplegarà prop de 200 participants d’arreu de l’Estat. El Campionat se celebrarà a dues jornades i la suma dels temps de cada màniga servirà per decidir els nous campions de les diferents categories.

Com és habitual, els participants estan dividits en diferents categories dins les tres grans disciplines de l’esport amb gossos sobre neu: múixing, esquijòring i canicròs. En l’apartat de trineus hi ha 72 inscrits, sent les categories més concorregudes les de trineus amb 2, 4 i 8 gossos. Pel que fa a l’esquijòring (esquí de fons amb un gos) hi ha una trentena d’inscrits, mentre que la disciplina amb més participació serà, una vegada més, el canicròs, amb 82 participants.

Horaris i recorregut

Dissabte, la sortida del primer corredor serà les 09:00h (esquijòring) i estan previstes sortides, cada 30 segons, fins a migdia. De cara a diumenge, el primer participant sortirà a les 08:30h i a les 12:30h es farà la cerimònia de repartiment de premis.

Pel que fa als circuits, se n’han previst tres de diferents. Els corredors de canicròs i els trineus de 2 gossos completaran un traçat de 4,8Km pel Pla de Beret. Els participants amb trineu de 4 gossos en faran un de 8,2km i la resta de categories faran el circuit llarg (12,3km), amb pas per L’Orri.

Representants de 10 federacions

Per a aquesta edició hi ha inscrits 184 corredors, que representaran a 10 federacions d’esports d’hivern. La delegació més nombrosa serà la catalana, amb 70 representants, seguida de la madrilenya, amb 31, i de la castellano-lleonesa, amb 29. També hi ha participants de les federacions basca, gallega, navarresa, valenciana, càntabra, asturiana i aragonesa.