Com tenir cura dels coixinets dels gossos

fiche_fiche_Dermoscent-BIO-BALM

Com ens passa a les persones, i si no que l’hi diguin als pelegrins, la cura dels coixinets i cares plantar i palmar dels gossos d’esport ho és tot. Com se sol dir? “No feet, no dogs, no race”. Per això, l’equip veterinari de Gos Àrtic, amb el suport de Frontline, us ofereix les següents recomanacions:

És molt important que tant durant la temporada d’entrenaments com durant les carreres, la cura de les potes dels nostres gossos sigui la millor.

L’ús de cremes protectores hidratants i amb factors que reforcin la textura dels coixinets i que proporcionin una correcta elasticitat dels teixits és essencial per així poder respondre a les exigències dels terrenys, sobretot en neu, on el gel pot anar danyant el teixit tant de coixinets com dels espais interdigitals.

Al mercat hi ha molts productes, alguns casolans, amb barreja de substàncies hidratants, cicatritzants i de vegades fins i tot antiinflamatòries i antibiòtiques. Us aconsellem que les que continguin antibiòtics i cortisona o altres antiinflamatoris no les useu sense prescripció veterinària: d’una banda esteu donant antibiòtics sense control i afavorint l’aparició de resistències antibiòtiques futures, i de l’altra, davant un possible control de dopatge, tant antibiòtics, com corticoides com antiinflamatoris o salicilats estan prohibits, i el resultat d’un control podria sortir positiu. Encara que siguin cremes, s’absorbeixen per l’organisme del gos, eliminant-se per orina.

Un producte testat per nosaltres en neu, durant la carrera per etapes Pirena el 2012, és la crema Biobalm de la gamma Dermoscent, dels Laboratoris Merial.

Es van escollir uns equips de control placebo i uns equips de control amb producte. Se’ls va dir d’aplicar el producte tant abans de la carrera com en finalitzar l’etapa diària. Al grup placebo se’ls va demanar no usar cap producte, simplement una crema hidratant.

Al final de les 14 etapes de la carrera, el desgast i lesions sofertes en els coixinets dels gossos del grup control producte va ser molt menor que en el grup control placebo.

Això ens demostrava que l’ús d’un bon producte pot ajudar a finalitzar amb èxit una carrera, ja que els gossos no sofreixen tant en els seus “pneumàtics”.

L’ús de cremes no només està aconsellat per a la prevenció d’esgarrapades, abrasions i altres lesions plantars, sinó també per aprofitar l’ocasió per fer un bon massatge a la zona, un exercici que ens ajudarà a relaxar a l’animal i afermar el nostre vincle amb ells, que és l’essència del nostre esport.

Més informació a: http://www.dermoscent.com/es/p108-dermoscent-bio-balm.html