Covarrubias acull aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya de Múixing Terra

cartel cto. España

Aquest cap de setmana es disputa a la localitat burgalesa de Covarrubias el Campionat d’Espanya de Múixing Terra, que reunirà la xifra rècord de 226 inscrits. Organitzat per la RFEDI, FDICyL, Club Canicross Burgos, Ajuntament de Covarrubias, CIT de Covarrubias i l’Institut de Joventut i Esport de Burgos (IDJ), la prova aplegarà als millors representants estatals de les diferents modalitats del múixing. Una prova puntuable, també, per a la II Copa Gos Àrtic.

El certamen se celebrarà a dues mànigues. El primer participant prendrà la sortida dissabte a les 09:00h, mentre que diumenge el primer rebrà el tret de sortida a les 08:30h. El mateix diumenge es realitzarà el lliurament de premis als nous campions estatals a partir de les 13:30h.

Participants i categories

Prop de 200 esportistes han formalitzat la seva inscripció per a aquest Campionat, alguns d’ells participant en diferents modalitats. La disciplina de canicròs (corredor i gos) serà la més concorreguda, amb 42 inscrits en la categoria masculina, 24 en la de veterans, 6 en la junior i 22 en la femenina. També serà molt nodrida la participació en la modalitat de bikejoring (bicicleta amb gos) amb 26 en la categoria masculina, 8 entre els participants amb gos nòrdic, 16 en la de veterans i 14 entre les dones. Confirma la seva bona projecció la modalitat de patinet amb 21 inscrits en la categoria de patí amb dos gossos i 8 en la de patí amb dos gossos nòrdics.

Pel que fa a a les disciplines de múixing, hi ha 10 inscrits en la categoria reina de kart amb 8 gossos, 8 en la de 6 gossos, 9 en la de 4 i 6 en la de 4 gossos nòrdics. Una llista que completen els dos participants de la categoria infantil de kart amb 2 gossos.

Representació per Federacions

Quant a la procedència dels participants, la catalana serà la delegació més nombrosa, amb 46 inscrits. Per darrere, trobem els 35 representants de la Federació madrilenya, els 34 de la castellano-lleonesa i els 32 de la gallega. Completen la llista 18 esportistes de la Federació aragonesa, 16 de la basca, 13 de la valenciana, 11 de la navarresa, 10 de l’asturiana i 6 de la càntabra.

El circuit

El recorregut que s’ha dissenyat per a aquesta edició és igual per les totes les modalitats, excepte la junior. Té una distància de 7 quilòmetres, en un recorregut molt ràpid. El pis del terreny és de pista, sent en un percentatge molt alt de terra i esquitxat en una altra part d’herba, condicions idònies per al desenvolupament d’aquest esport. El recorregut Junior és de 3,3 km, i es desenvolupa per la primera part del traçat previst per als participants del Campionat absolut.

VI Canicross Villa de Covarrubias – IV Circuit Trofeo Diputación

Coincidint amb el Campionat d’Espanya, aquest cap de setmana també se celebrarà el Canicross Villa de Covarrubias, una iniciativa que es consolida i ja suma la seva sisena edició. Una carrera popular que serveix per promocionar la localitat, al mateix temps que es dóna a conèixer l’esport amb gossos, que cada dia compta amb més adeptes. Esportistes des dels 3 anys fins als 66 prenen part en una carrera que fa 4 anys va sumar esforços amb la que es disputa a San Adrián de Juarros conformant el Trofeo Diputación, al qual aquest any s’hi suma també una nova prova, que es disputarà el 28 de Febrer a Salas de los Infantes.

Sobre Covarrubias

Covarrubias, de poc més de 600 habitants, és una localitat declarada Conjunt Històric-Artístic Nacional l’any 1965 i Conjunt Històric l’any 2001. Gaudeix d’un entorn natural espectacular que li permet oferir activitats esportives molt diverses, com la celebració d’aquest Campionat de Múixing.

NP 14 – Previa CET Covarrubias CAT