Nous campions d’Espanya de Múixing

beret 3

Aquest matí s’ha disputat al Pla de Beret, a l’estació de Baqueira Beret, la segona i decisiva màniga del Campionat d’Espanya de Múixing Neu, on s’han decidit els nous campions de les diferents disciplines. A diferència d’ahir dissabte, quan la climatologia va estar marcada per un sol radiant i altes temperatures, avui el dia s’ha llevat amb molta boira, que no ha acabat d’aixecar-se durant tota la jornada de competició. A estones ha nevat lleugerament i això ha mantingut a ratlla les temperatures, una molt bona notícia per a la pràctica del múixing. La neu de la pista estava mica més compactada que ahir i això ha fet que bona part dels participants hagin pogut millorar els seus temps.

La sessió d’avui ha començat ben d’hora, a les 08:30h, amb la sortida dels participants d’esquijòring, que han afrontat el circuit llarg, de poc més de 12km, amb pas per la zona de L’Orri, on la boira era més espessa. El més ràpid avui ha tornat a ser el basc Ekaitz Erauskin, que s’ha convertit en el nou campió d’Espanya de l’especialitat. En categoria femenina, la corona de campiona és per a la catalana Nausica Cornado i entre els homes veterans per al castellano-lleonès Ismael Mediavilla, després de l’abandonament del català Jordi Romeu, que ahir havia marcat el millor crono.

Posteriorment han anat sortint els diferents tirs de trineu, començant pels participants de la categoria reina, la de trineu amb 8 gossos, que també han completat el traçat de 12km. Ha estat de nou dominador i suma un nou títol de campió d’Espanya el navarrès Íker Ozcoidi. Per darrere, els trineus de 6 gossos (també recorrent el circuit llarg), on avui ha tornat a ser el més ràpid i és campió el també navarrès Javier Alemanno; i els de 4 gossos i 4 gossos nòrdics, on s’emporten la medalla d’or l’aragonès Vicente Cebrián i el català Lázaro Martínez, respectivament, després de marcar avui els millors temps a l’hora de completar els 8km de circuit previstos per a aquestes categories. Finalment, entre els trineus de 2 gossos, que feien el circuit curt, de poc més de 5km, campionat per al basc Gaizka Barahona, que avui ha tornat a ser el més ràpid, i per al català Moises Valero en trineu amb 2 gossos nòrdics. Ha completat també el seu recorregut l’únic participant en categoria infantil, Raul Cebrian.

Han tancat el programa horari d’aquesta segona jornada del Campionat les sortides dels participants de canicròs, que avui han volat sobre la neu de Baqueira per fer el circuit curt. Els gallecs Óscar Piñeiro i Mónica Touriño són campions en categoria senior, mentre que el navarrès José Felipe Larrazabal i la madrilenya Susana Marchal s’han coronat en categoria veterans.

El campionat s’ha tancat amb la cerimònia de repartiment de premis sobre la mateixa neu de Baqueira Beret.

Podeu consultar les classificacions del Campionat aquí