Decidits els nous campions d’Espanya de Múixing Neu

16939506_814880132001123_7927819273649698714_n

Aquest matí s’ha disputat la segona i definitiva jornada del Campionat d’Espanya de Múixing Neu, que ha servit per coronar els nous campions de les diferents modalitats. Com en la jornada d’ahir, la neu i la boira han tornat a condicionar la cursa, posant a prova la perícia dels corredors. Tot i això, s’ha pogut completar el programa previst i, avui sí, han sortit a córrer els participants de totes les categories.

Pel que fa als trineus, avui han pogut fer el circuit llarg, amb pas per L’Orri, de poc més de 12km, tot i que la boira dificultava la visibilitat en alguns trams i ha calgut extremar les precaucions. També han fet aquest recorregut llarg els corredors de les categories d’esquijòring. Per la seva banda, els trineus de 6 i 4 gossos han completat un traçat de 8km, mentre que els trineus de 2 gossos, els infantils i els corredors de canicròs han fet un circuit de poc menys de 5 km.

Els nous campions

Els temps registrats avui, sumats als que anotaven ahir (a excepció del canicròs, pels quals ahir es va anul·lar la cursa per les condicions de la pista després de la intensa nevada que va caure), han determinat els nous campions de les diferents disciplines.

En l’apartat de trineus, en categoria de 8 gossos, triomf per al basc Andoni Azpillaga, que ha superat en poc més d’un minut al català Kiko Vallespí. En trineus tirats per 6 gossos, triomf final i campionat per al navarrès Javier Alemanno, que ha aturat el crono amb un marge de gairebé 5 minuts i mig sobre el català Òscar Lapeña. En categoria de 4 gossos, és campió el castellano-lleonès Jorge Garcia Sanz, que s’ha imposat a l’aragonès Vicente Cebrián. En l’apartat reservat a 4 gossos nòrdics, ajustadíssima victòria per al català Lázaro Martínez, per davant del càntabre Jesús Martínez, que ha aturat el seu crono a tan sols 10 segons del català. Finalment, entre els trineus tirats per 2 gossos, la nova campiona d’Espanya és la catalana Natàlia Camps, mentre que en l’apartat de gossos nòrdics, triomf per al també català Pablo Ruiz. Pel que fa als trineus de categoria infantil, títol per a l’aragonès Raul Cebrián.

En la disciplina d’esquijòring, el campionat en categoria masculina se l’ha anotat el català Victor Carrasco, com ho ha fet també Ramon Armengol entre els veterans. Pel que fa a les dones, victòria per a la basca Leire Fernández.

Finalment, entre els corredors de canicròs, que han protagonitzat una espectacular sortida en línia en grups de 5 participants, triomf en categoria masculina per al gallec Oscar Piñeiro, entre els veterans s’ha imposat el castellano-lleonès David Neira, i entre les dones, campionat per a la madrilenya Laura Álvarez.

advance2    logo-frontline-triact-2016 Ara-Lleida    LOGO MAS BLANCH fons blanc NOU logo TOPERAL 2    midland