Decidits els nous campions d’Espanya de múixing terra

DSC_0013

Aquest cap de setmana s’ha disputat en la localitat burgalesa de Covarrubias el Campionat d’Espanya de Múixing Terra, que ha reunit la xifra rècord de 226 inscrits. Organitzat per la RFEDI, FDICyL, Club Canicross Burgos, Ajuntament de Covarrubias, CIT de Covarrubias i l’Institut de Joventut i Esport de Burgos (IDJ), la prova ha congregat als millors representants estatals de les diferents modalitats del múixing.

El certamen s’ha celebrat a dues mànigues, la suma dels temps de les quals ha decidit els nous campions. Els participants han hagut de superar un circuit de 7km (4 per als corredors de les categories junior i infantil), que ha transcorregut per una pista de terra en òptimes condicions per a la pràctica del múixing. Un traçat molt ràpid que l’autor del millor temps scratch, el castellà-lleonès Pablo Enjuto, ha completat en 13 minuts.

Les baixes temperatures i les gelades que s’han registrat aquesta matinada, amb 6 graus sota zero, han deixat el circuit molt compactat, la qual cosa ha permès a la majoria d’esportistes millorar els cronos d’ahir.

Els nous campions

El valencià Ismael Piñol és el nou campió d’Espanya de la categoria reina, la de kart amb 8 gossos, mentre que el navarrès Javier Alemanno confirma el seu bon estat de forma i s’ha anotat el títol entre els carros tirats per 6 gossos. En la modalitat de kart amb 4 gossos, el català kiko Vallespí afegeix una nova corona de campió al seu extens palmarès, mentre que entre els tirs de 4 gossos nòrdics, el campionat se l’ha anotat el també català Eloi Contreras. En categoria infantil (trineu amb dos gossos), el nou campió d’Espanya és l’aragonès Raul Cebrián.

Les categories de patinet i bikejoring han registrat en aquest campionat un increment molt notable de participants, la qual cosa confirma la tendència a l’alça entre les disciplines de múixing de petit format. El nou campió d’Espanya de bikejoring masculí és el castellà-lleonès Pablo Enjuto, mentre que entre les dones la més ràpida i nova campiona estatal és la catalana Marta Barrufet. Entre els participants amb gos nòrdic, el nou campió és el madrileny Eduardo Martín i entre els veterans el català Francisco Justícia. Referent a la categoria de patí (scooter), dos catalans s’han anotat el triomf amb dos gossos i dos gossos nòrdics: Ramon Armengol i Pablo Ruiz.
Finalment, en canicròs, la disciplina amb major nombre de participants, títol de campió masculí per al gallec Fernando Pérez, per a la catalana Lali Masriera entre les dones, per al navarrès Pedro Etxeberria en veterans i per al càntabre Rodrigo González entre els júnior.

NP 15 – Post CET Covarrubias CAT