Decidits els nous campions d’Espanya de múixing

ESC_0420b

Aquest cap de setmana s’ha disputat al Pla de Beret, a l’estació aranesa de Baquèira Beret, el Campionat d’Espanya de Múixing, que s’ha celebrat a dues jornades i que per primera vegada ha pogut oferir recorregut per a dues modalitats, sprint i mitja distància,. Aquesta darrera ha estat la gran novetat –i la gran atracció- del certamen, ja que els participants han hagut de superar un recorregut de 40km pel Pla de Beret i fins a Montgarri. El múixer castellanolleonès Javier Marina ha tingut l’oportunitat de sumar el primer triomf d’aquest Campionat de Mitja Distància, compartint podi amb Sergi Puig i Miguel Àngel Franco.  També hi havia convocada categoria d’esquijòring, amb un circuit de 26km, i on ha estat el més ràpid, i per tant, campió d’Espanya, el basc Eneko Agirre.

Campionat Sprint

Pel que fa al Campionat Sprint, disputat també a dues mànegues, s’havien previst tres circuits en funció de la modalitat, d’entre 4 i 10 km. El bon estat de la neu ha permès que es marquessin cronos molt ràpids, tot i que dissabte, les altes temperatures que van acompanyar un dia de sol i cel ras van posar a prova la capacitat de resistència de gossos i corredors.

Entre els esquijorers, el català Victor Carrasco ha revalidat el títol de campió d’Espanya, mentre que entre les dones, la catalana Anna Sorroche, aquest cap de setmana tercera, ha cedit el testimoni a la vasca Leire Fernández, que també s’ha anotat el campionat en canicròs femení. En canicròs masculí, el nou campió és el gallec Alejandro Gómez, mentre que el navarrès José Felipe Larrazabal es va anotar el títol en categoria de veterans.

Pel que fa a les diferents categories de trineu, el navarrès Íker Ozcoidi suma un nou títol de campió d’Espanya al seu palmarès, amb 8 gossos. En 6, el nou campió és el navarrès Javier Alemanno, i en trineu amb 4 gossos, revalida el campionat el català Francesc Vallespí. En 4 gossos nòrdics campionat per a Lázaro Martínez; en 2 gossos per a l’asturià Samuel Fernández, i en 2 gossos nòrdics per al català Santi del Valle.

Destacar la participación en categoria infantil, que en aquesta edició ha batut rècord, una gran noticia que sembla garantir el futur d’aquest esport. De tots ells, el més ràpid ha sigut Lucas Cebrian, de la Federació Aragonesa.

Campionat de Catalunya i Copa Gos Àrtic

Aquesta prova de Beret ha servit també per decidir els nous campions de Catalunya. Javier Torres és campió de canicròs i Pep Fornells de canicròs veterans. Pel que fa a les dones, la nova campiona de Catalunya és Inés Hernández. En esquijòring masculí, títol per a Víctor Carrasco, mentre que en categories de trineus Eloi Contreras és campió en 4 gossos, Òscar Lapeña en sis i David Cordón en infantil.

La prova de Beret ha puntuat també per a la Copa Gos Àrtic, que celebrarà la seva darrera cursa de la temporada el pròxim 28 de març a la localitat lleidatana de La Pobla de Cérvoles, sobre terra. Una jornada que servirá també per fer la festa final de temporada i la cerimònia de lliurament de premis.

NP 09 Post Beret