El Dog Day es consolida com la gran cita dels amants dels gossos

Aquest matí s’ha celebrat a Gavà Mar la tercera edició del Dog DAy by Gos Àrtic, la gran festa de l’esport amb gossos i la tinença responsable d’animals. Més de 3.000 persones han passat durant tot el matí pel passeig marítim de Gavà per gaudir en primera persona de les exhibicions i sessions de formació programades.

Una jornada que, un any més, ha tingut un marcat caràcter solidari, ja que han pres part a la festa una desena de protectores, que a banda d’oferir informació sobre la seva activitat, han protagonitzat una desfilada per promoure l’adopció responsable de gossos.

La jornada ha començat amb una passejada cívica amb gossos, on tots els inscrits han completat un recorregut amb sortida i arribada al Monument de La Vela. Una activitat que impulsa l’Ajuntament de Gavà amb l’objectiu de conscienciar sobre la tinença responsable d’animals i la necessitat de mantenir una actitud cívica.

Exhibicions i aprenentatges

Des de les 10 del matí, tothom que ha passat per la platja de Gavà ha pogut gaudir de diverses exhibicions i conèixer les diferents disciplines de l’esport amb gossos. Entre d’altres coses, han pogut veure en acció a la unitat de gossos de rescat de l’ERIE de Creu Roja Catalunya, comprovar com treballa l’equip de rescat aquàtic de Lifeguard K9 Academy, aprendre trucs per ensenyar obediència bàsica als nostres gossos amb Ana Rodríguez de BicosDeCan, veure en acció Dani Niza i la seva gossa Kaly o comprovar com treballa la unitat canina d’intervenció de BarnaGos, que també ha fet una demostració sobre els gossos de detecció de bengales i drogues.

A l’espai de formació, durant tot el matí, diferents experts han fet xerrades-taller sobre diversos temes. El primer a a ocupar la carpa de formació ha sigut el veterinari de Gos Àrtic, Jaume Martínez, que ha donat un seguit de consells sobre els perills de la processionària del pi, i com actuar en cas d’incident. També hi hagut una xerrada sobre la teràpia amb gossos a càrrec de Xavier Guillén, especialista en gossos d’assistència i Ana Rodríguez ha fet un taller sobre com interactuar correctament amb els nostres gossos. A més, els responsables de Gos Àrtic, el múixer Jaume Pou i representants del club esportiu GosEsport han fet una xerrada sobre la iniciació a les diferents disciplines de l’esport amb gossos. També hi ha hagut un taller sobre les malalties de transmissió per insectes en gossos, a càrrec d’I Can Walk, mentre que Dani Niza i Mario Sevillano han presentat de la prova pilot que s’està duent a terme amb la gossa Shiva sobre la detecció de la leishmaniosis a través de l’olfacte.

Després de l’èxit d’aquesta tercera edició, el Dog Day ja s’ha consolidat com la gran festa anual dels amants dels gossos.

Captura de Pantalla 2019-03-19 a les 12.48.50