En marxa al Pla de Beret el Campionat d’Espanya de Múixing Neu

DSC_0259

Aquest matí s’ha disputat a l’estació aranesa de Baqueira Beret la primera jornada del Campionat d’Espanya de Múixing Neu en categories Sprint i Mtja Distància. Les baixes temperatures -voltant els 10 graus sota zero a la sortida dels primers participants- han permès als corredors gaudir d’una pista en immillorable estat, amb una neu molt ben compactada, que ha facilitat que s’hagin registrat molt bons cronos.

Els més matiners han sigut els participants del Campionat de Mitja Distància, que han hagut de completar un circuit de poc més de 30km, pel Pla de Beret i amb doble baixada a Montgarri. El més ràpid a fer el recorregut ha sigut Javier Marina, de la Federació Castellano-Lleonesa, per davant de J. Carlos Quintana (CiL). Se situa ara mateix en posició de podi el català Sergi Puig. Demà es farà la segona volta, on es decidirà el nou campió d’Espanya de Mitja Distància.

Pel que fa al Campionat Sprint, aquesta edició 2015/2016 pot presumir de l’altíssima participació, amb 130 múixers en acció. Els participants de les diferents categories han hagut de superar un del tres traçats dissenyats pel Pla de Beret, d’entre 5 i 12 km.

Pel que fa als resultats d’avui, lideren les respectives categories els següents múixers: Javier Gutiérrez (Cantàbria) en esquijòring masculí; José Ramon Lebrón (Navarra) en esquijòring masculí amb gos nòrdic; la basca Leire Fernández en esquijòring femení; Ismael Piñol (València) en trineu amb  8 gossos; Javier Alemanno (Navarra) en 6 gossos; Jesús Martínez (Cantàbria) en 6 gossos nòrdics; Francisco Del Canto (Castella-Lleó) en trineu amb 4 gossos; Blanca Fernández (Catalunya) en 4 gossos nòrdics; Samuel Fernández (Astúries) en 2 gossos; Pablo Ruiz (Catalunya) en 2 gossos nòrdics; Carlos Calicó (Catalunya) en trineu infantil; Alejandro Gómez (Galícia) en canicròs masculí; Felipe Larrazabal (Navarra) en canicròs veterans; i Leire Fernández en canicròs femení.

Demà la jornada començarà a tres quarts de 8 del matí, amb la sortida dels participants de mitja distància, i a partir de dos quarts de 9 ho faran els d’sprint.