Gos Àrtic Dryland Xtrem, una experiència única

ESC_0095_00012

Entre el 3 i el 5 de novembre es va celebrar al Parc Natural de l’Alt Pirineu la primera edició de la Gos Àrtic Dryland Xtrem. Una prova que combina l’esport amb gossos amb l’aventura i la passió per la muntanya. Els participants, dividits en dues categories -canicròs i scooter- van haver de completar tres etapes d’entre 6 i 11 km. La primera d’elles va ser nocturna i els corredors van haver de seguir un recorregut força exigent i amb un desnivell marcat entre els refugis de Sant Joan de l’Erm i Comes de Rubió. Un cop allà els participants van poder gaudir d’un sopar al refugi per després viure l’experiència de passar la nit fent acampada amb els seus gossos sota la lluna plena.

ESC_0176_00036

La segona etapa de la prova es va disputar dissabte pel matí, amb temperatures baixes i sota la pluja. En aquest cas el recorregut va ser de tornada al refugi La Basseta de Sant Joan de l’Erm, en una etapa que van completar amb un crono molt més ràpid, ja que la part final de recorregut es feia en baixada. La resta de la jornada va servir als participants per poder descansar i fer descansar els gossos i per assistir a una masterclass a càrrec del cap veterinari de Gos Àrtic, Jaume Martínez, sobre la cura dels gossos esportistes.

ESC_0570_00002

Ja diumenge, tercera i última etapa de la prova, matinal, per completar el recorregut entre Sant Joan i Sant Joan Vell. Una nova oportunitat perquè els participants posessin a prova el seu estat de forma després d’un inici de temporada força complicat, ja que les altes temperatures registrades fins ben entrat el mes d’octubre no han permès fer un entrenament de pretemporada massa llarg. En tot cas, tots els corredors han valorat molt positivament l’experiència i han mostrat les ganes de participar en una nova edició de la prova.

ESC_1513_00271

La pròxima cita esportiva organitzada per Gos Àrtic serà el pròxim mes de gener, també a l’estació d’esquí nòrdic de Sant Joan de l’Erm. En aquest cas s’ha previst disputar-hi la Gos Àrtic Snow Race, una cursa de múixing sobre neu de mitja distància amb dues etapes nocturnes.