Gos Àrtic visita la seu de l’ERIE de Creu Roja Catalunya

ERIE

Una delegació del C.E. Gos Àrtic va visitar ahir a Balsareny la seu de la unitat canina de l’ERIE de Creu Roja Catalunya. Una visita que s’emmarca en l’acord que Creu Roja i Gos Àrtic signaran i pel qual el nostre club donarà suport a la tasca que fa aquesta unitat de l’Equip de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) de Recerca i Rastreig amb Gossos.

Gos Àrtic destinarà un 10% de les inscripcions de totes les seves curses a aquesta unitat formada per persones voluntàries de tot el territori, per ajudar a fer front a les despeses que han de fer front per dur a terme la seva tasca. L’ERIE Gossos té per objectiu la localització de persones desaparegudes.  Aquest equip actua en casos de persones arrossegades per riuades o de gent gran amb deterioraments cognitius que pateixen desorientació i es perden, o per ajudar a trobar excursionistes o boletaires que es puguin haver perdut a la muntanya.

Enric Bruch, responsable de l’ERIE de Rastreig i Recerca amb Gossos, va ser l’encarregat de donar-nos a conèixer la tasca que fan en el camp de recerca i rescat de persones, així com els nous projectes que volen tirar endavant, com la formació de gossos de teràpia que puguin intervenir quan sigui necessari conjuntament amb l’ERIE d’atenció psicosocial.