Informació sobre el transport de gossos per Europa (Actualització)

Gos Àrtic informa que des del 29 de desembre de 2014 ha canviat la legislació pel que fa a les normes de viatge i passaports per a gossos.

Es demanarà per viatjar entre països de la UE:

  • Microxip.
  • Vacunació vàlida contra la ràbia.
  • Període d’espera després de la vacunació antirràbica abans de viatjar (almenys 21 dies).
  • Tractament contra Echinococcus multilocularis: opcional per a gossos en alguns països.

Els canvis respecte a la legislació actual són dos:

  1. A partir d’aquesta data, els passaports que expediran els veterinaris acreditats per a això, canviaran el seu format:El nou passaport inclou:

El nou passaport inclou:

– Adhesius de seguretat sobre les fulles que contenen la informació sobre el número de microxip i els tractaments certificats pel veterinari, quan aquests estiguin reflectits en el passaport mitjançant adhesius removibles.

– Una pàgina amb les dades completes del veterinari que ha expedit el passaport.

– A l’apartat de Vacunació Antirràbica apareix una nova dada per emplenar que posa “Vàlida des de” per reflectir la data des de la qual és vàlida la vacunació enfront de la ràbia per poder viatjar amb l’animal, tenint en compte el període d’espera necessari de 21 dies perquè sigui efectiva la immunitat. Això permetrà als propietaris saber quan  el passaport és vàlid per viatjar amb el gos i farà més senzill el procés de comprovació del mateix.

Si al gos se li va emetre un passaport abans del 29 de desembre de 2014, no és necessari obtenir-ne un de nou, el document anterior serà vàlid durant tota la vida de l’animal.

2.   L’altra gran novetat que afecta al desplaçament dels nostres gossos per a competicions esportives és la següent :

Tota persona que viatgi amb més de cinc gossos, ha de tenir un permís TRADE com fins ara s’ha vingut fent.

Una excepció a aquest requeriment és quan es viatja amb gossos de més de sis mesos d’edat per participar en un esdeveniment esportiu o de bellesa, sempre que s’acrediti la seva inscripció a aquest esdeveniment.

Queden exclosos d’excepció els desplaçaments a països de la UE per entrenaments, on no hi hagi justificada una participació a cap carrera.

Per a més informació:

-La Federació Veterinària Europea (FVE), institució que aglutina a tots els veterinaris cínics europeus,  ha elaborat un document on existeixen més detalls sobre aquesta informació, que pot resultar d’utilitat: http://www.fve.org/uploads/publications/docs/044_questions_and_answers_re_new_pet_passport_regulation_0210.pdf

-Tota la legislació sobre aquest tema es pot trobar a la pàgina web de la Comissió Europea:

http://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/pets/index_en.htm