La climatologia marca la Copa d’Espanya de Múixing i Canicròs de Vallgorguina

IMG_6409

Aquest cap de setmana s’ha disputat a Vallgorguina, a la zona de Can Pradell, una nova prova de la Copa d’Espanya de Múixing i Canicròs, puntuable també per a la II Copa Gos Àrtic.

El certamen s’havia de disputar a dues mànigues, però les altes temperatures que es van registrar ahir dissabte a l’hora que estava programada la cursa, va obligar a la direcció de carrera a suspendre la competició per garantir el benestar dels animals. Cal tenir en compte que els gossos no poden córrer a temperatures superiors als 16 graus, per evitar cops de calor que posin en risc la seva salut. De la mateixa manera, es va optar per avançar l’hora de sortida de la segona màniga, la d’avui diumenge, a les 08:30h, per garantir que es registressin temperatures baixes.

Aquest matí el termòmetre marcava 7 graus, fet que ha permès fer la cursa sense incidents. Els participants han hagut de completar un circuit de 7 km, molt exigent físicament, pels continus desnivells amb què s’han anat trobant.

Els guanyadors

Per a aquesta prova de la Copa d’Espanya hi havia 80 inscrits i la categoria amb més participants ha sigut, com ja és tradicional, la de canicròs, que han dominat el gallec Oscar Piñeiro en homes, el navarrès Pedro Etxeberria en homes veterans i la basca Leire Fernández en dones.

Entre els participants de bikejöring, continua intractable el català Victor Carrasco, que ha aturat el crono en 13 minuts i 43 segons, aconseguint el millor temps scratch de tots els participants. En veterans, triomf per al també català Francisco Justicia, mentre que entre les dones, ha fet doblet la basca Leire Fernández.

Molt nombrosa també la participació en la categoria de patinet, que es consolida com la disciplina revelació d’aquesta temporada. El dominador de la categoria ha sigut el català Ramon Armengol. Finalment, entre els karts, victòria per al representant de la federació castellano-lleonesa, Roberto Alonso.

La pròxima cita de la II Copa Gos Àrtic serà els dies 12 i 13 de març a Baquèira Beret, amb la disputa del Campionat d’Espanya de Múixing Neu, la prova més esperada de la temporada.

NP 19 Post Vallgorguina 2016