La neu, el fred i la boira marquen l’inici de la Copa Gos Àrtic

DSC_0440

Aquest cap de setmana s’ha estrenat a Sant Joan de l’Erm, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, la Copa Gos Àrtic. Una primera prova puntuable també per al Campionat de Catalunya de Múixing Terra. Les baixes temperatures i la presència de neu i boires ha acompanyat els participants en aquesta prova, que ha servit per inaugurar la temporada de múixing a Catalunya.

En aquesta carrera de la Copa hi han pres part una cinquantena d’esportistes, dividits en les categories de trineu, bikejoring, patí i canicross. La prova s’ha disputat a dues rondes. La primera es va celebrar dissabte, en una cursa nocturna on els participants van haver de posar a prova la seva complicitat amb els seus gossos per superar un exigent circuit de poc més de 4km, però molt exigent física i tècnicament, pel fet que es disputava en alta muntanya, de nit i amb temperatures baixes, circumstància que afavoreix, en canvi, el rendiment dels gossos. Avui diumenge, la cursa ha estat matinal, tot i que la sortida s’ha hagut d’endarrerir una hora per garantir l’òptim estat de la pista després de la nevada caiguda la nit de dissabte.

Primers guanyadors

Els primers vencedors de la Copa Gos Àrtic (i de la primera ronda del Campionat de Catalunya) han sigut Montse Claverol en categoria de trineu (DR6), Joan Josep Díaz Gabaldà en bikejoring (BMS), Víctor Carrasco en patí (SMS), Daniel Artero en canicross masculí (CMS), Francisco Justicia en canicross masculí veterà (CMV) i Olga Álvarez en canicross femení (CWS).

La de Sant Joan de l’Erm ha sigut la primera de les 5 proves que conformen el calendari de la Copa Gos Àrtic. Una competició mixta (terra i neu) que es reprendrà el 17 i 18 de gener a Port Ainé, també en terres de Lleida, en aquesta ocasió sobre neu.

Pel que fa als campions de Catalunya de múixing terra es decidiran el cap de setmana del 20 i 21 de desembre en una segona prova a Vilagrassa (Urgell).

Qui som?

Gos Àrtic és un club esportiu impulsat per un grup de persones vinculades des de fa anys a Pirena. Volem mantenir viu l’esperit de la ruta blanca dels Pirineus i, per això, la nostra intenció és fer curses que apleguin tots aquells valors que tradicionalment es relacionen amb l’esport, la muntanya i els animals: esforç, companyerisme, amor pels animals, respecte pel medi ambient, passió per la natura, reptes personals i col·lectius, etc.

 NP 02 Sant Joan Erm final