La neu i la boira marquen la primera jornada del Campionat d’Espanya de Múixing Neu

DSC_0072b

Aquest matí s’ha disputat a l’estació aranesa de Baquèira Beret la primera màniga del Campionat d’Espanya de Múixing Neu, una jornada marcada per la meteorologia ja que la intensa nevada que ha caigut durant la nit ha condicionat la prova.

Així, els jutges de carrera han decidit anul·lar l’etapa prevista per a la categoria de canicròs, ja que la neu caiguda ha deixat la superfície massa tova i això implicava risc per als corredors. A més, s’ha optat per retallar part del traçat per als trineus, evitant el pas per L’Orri, per falta de visibilitat.

Per sort, la nevada ha cessat sobre les 10 del matí, quan ja estaven en pista els corredors, i la resta de la jornada s’ha desenvolupat amb normalitat. Els primers a prendre la sortida han estat els participants de les categories d’esquijòring, entre els quals han marcat el millor temps d’avui els catalans Victor Carrasco, Ramon Armengol (veterans) i Xavier Ganyet (nòrdics). Entre les dones, la més ràpida ha estat la basca Leire Fernández.

En la categoria de trineus, millor crono aquest matí per al basc Andoni Azpillaga (8 gossos), per al navarrès Javier Alemanno (6 gossos), el castellà-lleonès Jorge García Sanz (4 gossos) i la catalana Natàlia Camps (2 gossos). A l’apartat reservat a trineus tirats per gossos nòrdics, el més ràpid amb 4 gossos ha estat el català Lázaro Martínez, mentre que amb 2 gossos, millor crono pel també català Pablo Ruiz. Finalment, en categoria infantil, domina ara com ara el campionat l’aragonès Raul Cebrián.

Demà diumenge es disputarà la segona i decisiva màniga del Campionat, que servirà per designar els nous campions d’Espanya de les diferents categories. Si la climatologia ho permet, en aquesta ocasió sí que podran prendre la sortida els prop de 70 inscrits en canicròs, que sortiran agrupats de cinc en cinc. L’hora de sortida del primer participant serà a les 08:30h.

advance2   Ara-Lleida   logo-frontline-triact-2016 logo-mas-blanch-fons-web NOU logo TOPERAL 2   midland