L’estació aranesa de Baqueira Beret acull aquest cap de setmana els Campionats d’Espanya de Múixing

Poster BERET CAT

Aquest cap de setmana es disputen al Pla de Beret els Campionats d’Espanya de Múixing d’Sprint i Mitja Distància, amb més de 170 inscrits per a la gran cita estatal sobre neu. Són esportistes provinents d’arreu de l’estat espanyol, amb els representants de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern com a delegació més nombrosa, amb una seixantena de participants inscrits.

Dissabte es disputarà la primera mànega del Campionat, a partir de tres quarts de 8 del matí per als participants de mitja distància, i de les 9h per als d’sprint. Diumenge, la sortida per als corredors de mitja distància serà també a les 07:45h, mentre que per als d’sprint s’avança a les 08:45h. A les 12:30h es farà la cerimònia de lliurament de premis als nous campions espanyols.

Com és habitual, enaquest campionat hi prendran part els millors esportistes del país en les tres modalitats en disputa: múixing (trineu), esquijòring (esquí de fons) i canicròs (córrer).

El Pla de Beret i Montgarri, el millor escenari

Les condicions de neu que ofereix l’estació aranesa ha permès a l’organització de la cursa oferir, per segon any, l’opció de celebrar paral·lelament al Campionat Sprint, una edició del Campionat d’Espanya de Mitja Distància, amb un circuit superior als 30km i que portarà els participants a recórrer el traçat entre el Pla de Beret i Montgarri. Els participants d’sprint, en funció de la categoria, hauran de completar un dels tres circuits previstos pel Pla de Beret d’entre 5 i 13km.

Copa Gos Àrtic

A Beret, la Copa Gos Àrtic enfila també la recta final de la temporada, ja que tancarà la seva segona edició el cap de setmana següent, 19 de març, a La Pobla de Cérvoles. Una jornada que inclourà la darrera carrera de l’any -que puntuarà per a les Lligues Catalanes de Canicròs i Múixing- i la festa final de temporada, amb sopar i lliurament de premis.

NP 20 Prèvia Beret 2016