Pluja, vent i fred en la Copa d’Espanya de Múixing a La Pobla de Cérvoles

39165661475_3cbbdbffdd_z

Aquest cap de setmana s’ha disputat a La Pobla de Cérvoles (Lleida) la quarta i penúltima prova puntuable per a la Copa d’Espanya de Múixing i Canicròs. Una cursa que s’ha celebrat a dues mànigues i en la qual els participants han hagut de completar un circuit de poc més de 7 quilòmetres entre vinyes i camps d’ametllers. La climatologia ha estat molt variable en les dues jornades, i si dissabte va predominar un fred intens, amb ratxes de vent moderades, diumenge, la pluja ha estat protagonista, enfangant lleugerament algun dels trams del circuit.

La primera màniga, dissabte, va donar el tret de sortida al primer participant a les 16h, i el català Victor Carrasco, campió del món de l’especialitat, va marcar el millor temps scratch de la jornada, completant el recorregut en poc més de 13 minuts i mig. Van prendre la sortida una vuitantena de participants provinents de tot l’estat, dividits en diferents disciplines: bikejoring, patí, kart i canicròs.

Ja diumenge, a les 9h, inici de la segona màniga, amb un canvi de temps notable. Temperatures lleugerament més altes, però amb molta humitat i pluja feble o moderada durant les dues hores de cursa, fet que ha contribuït a estovar la pista i que algunes zones estiguessin enfangades. Tot i això, molts atletes han pogut millorar avui els seus cronos, respecte els que van marcar ahir.

Catalans i  gallecs, els grans dominadors

Si ens fixem en els resultats de la prova, en categoria de bikejoring, triomf final per als catalans Victor Carrasco i Marta Barrufet, que es consoliden com els grans dominadors de l’especialitat, mentre que entre els participants amb gossos nòrdics la victòria ha sigut per al també català Pablo Ruiz, i entre els veterans per al gallec Alejandro Gómez.

Pel que fa a la categoria de kart amb 4 gossos, el triomf ha sigut per al navarrès Javier Alemanno, que ha superat amb molta comoditat a la segona classificada, la catalana Natàlia Camps.

Entre els participants amb patí -categoria també mixta com la dels karts-, millor crono final per al gallec Alejandro Gómez, que s’ha anotat la victòria en les dues categories on ha participat.

FInalment, en la disciplina de canicròs, les victòries se les han repartides la catalana Nati Aler, en dones veteranes, la gallega Mónica Touriño, en dones sènior, el català Victor Aloras, en homes veterans, i el madrileny Alberto Alda en categoria masculina sènior.

I menció també per a Luis Guilera i Julia Salvado, participants en categoria juvenil i infantil respectivament.

L’última prova de la Copa d’Espanya de Múixing i Canicròs es disputarà els dies 17 i 18 de febrer a la localitat madrilenya de Villamanta.

Pel que fa a l’activitat de Gos Àrtic, la pròxima cita és l’organització del Campionat d’Espanya de Múixing Neu, que s’ha de disputar els dies 3 i 4 de març al Pla de Beret.