Port Ainé acull aquest cap de setmana la segona prova de la Copa Gos Àrtic

4 còpia

L’estació d’SkiPallars, Port Ainé, serà l’escenari aquest cap de setmana de la segona prova de la Copa Gos Àrtic, competició que també servirà com a primera màniga del Campionat de Catalunya de Múixing Neu. Una quarantena de participants prendran part en aquesta cursa, que es disputa a doble jornada i que suposa l’estrena de la Copa sobre neu.

Pendents de l’estat de la neu i de l’arribada d’un front de precipitacions aquest divendres i que acabaran de configurar els circuits, l’organització ha previst tres traçats que disputaran les diferents categories presents a la prova. En aquesta ocasió hi haurà participants en tres modalitats: múixing, esquijòring i canicròs. Un cop més, aquesta darrera serà la més concorreguda, confirmant l’auge d’aquesta disciplina que consisteix a córrer amb el gos. En aquest sentit, entre els inscrits per a la cursa de Port Ainé cal destacar la presència de la basca Leire Fernández, campiona d’Europa i del Món de canicròs júnior.

A Port Ainé, la primera màniga serà nocturna, dissabte a les 18h, i la segona matinal, diumenge a les 08:00h. Diumenge a les 13:00h es farà l’entrega de premis.

Sobre la Copa Gos Àrtic

Gos Àrtic és un club esportiu impulsat per un grup de persones vinculades des de fa anys a Pirena. Volem mantenir viu l’esperit de la ruta blanca dels Pirineus i, per això, la nostra intenció és fer curses que apleguin tots aquells valors que tradicionalment es relacionen amb l’esport, la muntanya i els animals: esforç, companyerisme, amor pels animals, respecte pel medi ambient, passió per la natura, reptes personals i col·lectius, etc.

La Copa Gos Àrtic desenvolupa la seva primera edició aquesta temporada d’hivern 2014/2015, amb un calendari mixt de 5 curses, sobre neu i terra. Passada aquesta cita de Port Ainé, l’activitat es reprendrà sobre terra a Vallgorguina, el pròxim mes de febrer.

Nous partners

En aquesta segona prova de la Copa, el C.E. Gos Àrtic estrena dos nous partners, que s’han sumat a aquesta nova aventura que vol promocionar l’esport amb gossos. D’una banda, els laboratoris Merial que, amb la seva gamma de productes Frontline, entren com a patrocinadors de l’equip veterinari de la Copa. D’altra banda, se suma al projecte Powerade, la marca de referència en begudes per a esportistes.

Finalitat solidària

En el marc de la nostra aposta per l’esport amb valors, el C.E. Gos Àrtic ha decidit donar un 10% dels ingressos que obtingui per les inscripcions a les seves curses a Creu Roja Catalunya, en concret a la unitat canina de l’ERIE, el seu Equip de Resposta Immediata en Emergències.