Primera jornada del Campionat d’Espanya de Múixing Neu a Baqueira Beret

ESC_9524_00041

Aquest matí s’ha disputat a Baquiera Beret la primera jornada del Campionat d’Espanya de Múixing Neu, que servirà per proclamar els nous campions de l’especialitat. El certamen es divideix en dues categories, sprint i mitja distància.

Aquesta primera jornada s’ha disputat, en el seu primer tram sota una lleugera pluja, i a mida que ha anat avançant el matí el sol ha anat guanyant terreny. Les baixes temperatures han permès mantenir la pista en bon estat per a la pràctica del múixing, tot i que la falta de la neu necessària en alguns trams ha impedit que el recorregut de mitja distància arribés al refugi de Montgarri, com estava previst, i s’ha optat per fer dues voltes pel traçat del Pla de Beret.

Per a aquest campionat han pres la sortida més de 150 participants, 12 dels quals en mitja distància. Pel que fa a les distàncies a recórrer, els participants de mitja distància han afrontat un recorregut d’un 22km, mentre que en la modalitat d’sprint, els trineus tirats per 6 i 8 gossos i els esquijorers han fet un circuit de 12,5km, els trineus amb 4 gossos un de 8,2km i els trineus de 2 gossos i els canicrossers un de 4,8km.

Els vencedors d’aquesta primera jornada en mitja distància han sigut Carles Franch (CAT) amb trineu amb 12 gossos i Baltasar Gallardo (NAV) amb 6 gossos nòrdics. Entre els d’sprint, triomf parcial per a Iban Vicente (ARA) en esquijòring amb dos gossos, per a Victor Carrasco (CAT) en esquijòring masculí, per a Ramon Armengol (CAT) en esquijòring veterans i per a Marta Bosch (CAT) en esquijòring femení.

En les categories de trineu, victòria en aquesta primera màniga per a Ismael Piñol (VAL) amb 8 gossos, Kimetz Etxabe (NAV) amb 6 gossos, Lázaro Martínez (CAT) amb 6 gossos nòrdics, Elena Andrés (ARA) amb 4 gossos, Jon González (EUS) en trineu amb dos gossos i Eduardo Martín amb trineu amb 2 gossos nòrdics. Finalment, entre els participants de canicròs, el més ràpid en categoria masculina ha sigut Alberto Alda (MAD), en veterans David Neira (NAV), en categoria femenina Mónica Touriño (GAL) i entre dones veteranes Susana Marchal (MAD).

Podeu consultar les classificacions aquí

Demà es disputa la segona i definitiva màniga, a partir de les 07:45h, que servirà per proclamar els nous campions d’Espanya. A partir de les 12:30h es farà la cerimònia de lliurament de premis.

Captura de Pantalla 2019-03-05 a les 15.57.17