Proclamats els campions de Catalunya de Múixing Neu a Port Ainé

24281636160_cde5129b00_k

Aquest cap de setmana s’ha disputat a Port Ainé el Campionat de Catalunya de Múixing Neu, tercera prova de la II Copa Gos Àrtic. La màniga de dissabte va ser nocturna i els participants van haver de recórrer un dels dos circuits previstos segons la categoria. Així, els trineus de més de 6 gossos i els esquijòrers van completar un traçat de 9,7km, mentre que els trineus de 4 gossos o menys i els participants de la categoria de canicross van fer-ne un de poc menys de 4 quilòmetres.

Avui diumenge, la cursa s’ha fet en sessió matinal, i tots els participants han fet el circuit curt, ja que el glaç que hi havia en alguns trams ha desaconsellat fer el traçat llarg per seguretat.

El traçat alpí de la prova, amb una sortida en ascens, i les temperatures, no tan baixes com en altres ocasions, ha posat a prova l’estat de forma de corredors i gossos.

Els nous campions

Aquesta prova ha servit per decidir els nous campions de Catalunya de les diferents categories. Així, entre els participants de canicròs, el nou campió masculí és Javier Torres, mentre que entre els veterans, campionat per a Francisco Justicia (veterans A) i per a Toni Ferre (veterans B). En categoria femenina, el títol se l’anota Marta Bosch, tot i que el millor temps l’ha marcat la basca Leire Fernández. Entre les participants de categoria veteranes, campionat per a Olga Álvarez.

Pel que fa als trineus, Carles Calicó s’ha imposat en trineu amb 4 gossos, Lluís Cruz en 4 gossos nòrdics i Pablo Ruiz en 2 gossos.

Finalment, pel que fa als esquijòrers, triomf i títol per a Victor Carrasco, clar dominador de la categoria, mentre que entre les fèmines, Marta Bosch ha fet doblet i ha sumat un nou títol al seu palmarès.

La II Copa Gos Àrtic reprèn l’activitat els dies 13 i 14 de febrer a Vallgorguina (Barcelona), amb una cursa sobre terra puntuable per a la Copa d’Espanya de Múixing.

NP 17 Post CC Port Ainé 2016