Proclamats els nous campions de la II Copa Gos Àrtic

IMG_6832

Ahir dissabte es va disputar a La Pobla de Cérvoles (Les Garrigues) l’última prova de la II Copa Gos Àrtic, que va servir per proclamar els campions de la segona edició d’aquesta Copa que busca promoure l’esport amb gossos. Una cursa que també puntuava per a la Lliga Catalana de Múixing i Canicròs.

En aquesta darrera carrera de la temporada de la Copa, els participants van haver de superar un circuit de poc més de 7km, amb un desnivell de 142m., que va portar els corredors i els seus gossos des del Celler Mas Blanch i Jové fins a la Plaça Major de La Pobla.

Ja a la nit, el Teatre d’aquesta localitat de Les Garrigues va ser l’escenari de la festa final de la Copa, amb sopar i entrega de premis. Un acte presidit per l’alcalde de La Pobla, Jaume Estradé, pel diputat per la Diputació de Lleida i alcalde de Les Borges Blanques, Enric Mir, i pel delegat territorial de l’esport a Lleida, Joan Segura.

Els nous campions

Després de 6 curses, la II Copa Gos Àrtic ha proclamat els seus nous campions en les 5 disciplines de l’esport amb gossos. Així, Kiko Vallespí i Elena Andrés són els guanyadors en múixing; Victor Carrasco i Marta Barrufet en bikejöring; Ramon Armengol i Marta Ribé en patí; Javier Torres i Lali Masriera en canicròs; i Victor Carrasco, de nou, i Marta Bosch en esquijòring.

A més, es van lliurar tres guardons especials. El Premi Advance «a la trajectòria» va ser per al múixer de La Cerdanya, Lázaro Martínez, per tota una vida dedicada a aquest esport. El premi Frontline Tri-Act a «l’excel·lència en la cura dels gossos», decidit per l’equip veterinari del club Gos Àrtic, va ser per a Luba Dolgopolova; i, finalment, el premi Ara Lleida «a l’esportivitat», un guardó que van votar els mateixos participants, va ser per a Javier Torres.

La festa va servir també per fer un reconeixement als sponsors que fan possible la realització d’aquesta Copa. A més, es van viure dos moments molt emotius. El primer, amb l’entrega del carnet de Soci d’Honor del Club Gos Àrtic a Pep Parés, fundador de Pirena, i el segon, l’entrega, per segon any consecutiu, de l’aportació que el club fa a Creu Roja Catalunya, a partir dels diners recaptats amb les inscripcions en les diferents curses de la Copa i que aquest any ha sigut de 1.210€.

NP 23 Post La Pobla 2016