Proclamats els nous campions d’Espanya de Múixing

DSC_0288

Aquest cap de setmana s’han disputat a Baqueira Beret, a la Val d’Aran, els Campionats d’Espanya de Múixing, en les categories de sprint i mitjana distància. La segona màniga, celebrada aquest matí sota una intensa boira, ha servit per conèixer als nous campions de les diferents disciplines de l’esport amb gossos.

A primera hora han sortit els participants de mitja distància, que havien de completar de nou un circuit de 32 km. A pocs minuts de la sortida ha baixat una densa boira que ha condicionat el recorregut, amb una visibilitat molt reduïda. Una boira que no s’ha aixecat fins gairebé el final de la jornada, amb la sortida dels corredors de canicròs.

Els nous campions

En mitja distància, el títol ha estat per al basc Itoitz Armendáriz, que ha completat una segona volta gairebé perfecta, remuntant la quarta posició que registrava ahir.

En categoria sprint, els nous campions en trineu són el valencià Ismael Piñol en 8 gossos; el navarrès Javier Alemanno en 6 gossos, el català Lázaro Martínez en 6 gossos nòrdics; l’aragonesa Elena Andrés en 4 gossos; la catalana Blanca Fernández en 4 nòrdics; l’asturià Samuel Fernández en 2 gossos; i el català Pablo Ruiz en 2 gossos nòrdics. Finalment, entre els participants infantils en trineu, és campió el català Carlos Calicó.

Molt disputada ha estat la categoria de canicròs masculí, amb un interessant duel entre els gallecs Alejandro Gómez i Oscar Piñeiro, que s’ha anotat el primer per 15 segons. Entre els veterans, campionat per al navarrès Felipe Larrazabal, i entre les dones per a la catalana Lali Masriera, que s’ha imposat per tan sols 3 segons a la basca Leire Fernández.

Finalment, en categoria esquijòring, títol per al càntabre Javier Gutiérrez, per Joserra Lebrón en esquijòring amb gos nòrdic i en esquijòring femení per a Leire Fernández.

II Copa Gos Àrtic

Aquest campionat ha puntuat també per a la II Copa Gos Àrtic que tancarà temporada el cap de setmana vinent a La Pobla de Cérvoles amb carrera i festa final amb cerimònia de lliurament de premis.

NP 21 Post Beret 2016