Qui som?

Gos Àrtic és un club esportiu sense ànim de lucre impulsat per un grup de persones vinculades des de fa anys a Pirena. El nostre valor afegit és que aportem l’experiència i professionalitat de moltes edicions d’una cursa que ha sigut la prova de referència en aquest esport del sud d’Europa i una de les més importants a nivell mundial.

Volem mantenir viu l’esperit de la ruta blanca dels Pirineus i, per això, la nostra intenció és fer curses que apleguin tots aquells valors que tradicionalment es relacionen amb l’esport, la muntanya i els animals: esforç, companyerisme, amor pels animals, respecte pel medi ambient, passió per la natura, reptes personals i col·lectius, etc

Des de Gos Àrtic ens proposem impulsar l’esport amb gossos. Per això estem afiliats a la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH)

QUI ÉS QUI?

(Per estricte ordre alfabètic, que tots som importants...)

Martí Bachs

Martí Bachs

Tressorer

L’home que vigila la caixa. Especialista en organitzar activitats nàutiques, a l’hivern canvia el neoprè per la jaqueta i les botes de muntanya. Va arribar a la Pirena el 1997, els darrers temps com a Cap de Logística. Ara s’encarrega de fer quadrar els números, feina no sempre fàcil.

Mercè Canturri

Mercè Canturri

Secretaria

La eficiència feta persona! Amb ella garantim ordre i coherència per dur a bon port les carreres. Mètode i disciplina que beuen de la seva llarga experiència com a productora en el sector audiovisual.

Josep Maria Canudas

Josep Maria Canudas

RRPP

Aterra el 1997 a Pirena. 15 anys comandant al costat del Pep Parés la cursa, li donen un bagatge que fa que segueixi sent el referent del Club. No té gos però s’hi passa el dia envoltat, si no a les nostres curses, organitzant desfilades canines per tot l’estat. La seva afició és organitzar qualsevol cosa menys la seva vida.

Roger Felip

Roger Felip

Muntatge i manteniment

Comparteix feina i gran sentit de l’humor amb el Joan. Va descobrir el món del múxing farà una dècada i va participar en tres Pirenes, dues al village i una a l’equip de prospecció. Quan no volta pel món per feina, li agrada practicar esports a la natura, curses de muntanya, ciclisme, alpinisme i travesses a mar.

Xavier Ferrer

Xavier Ferrer

Vicepresident

L’home de les pistes i els circuits. Un dels veterans de la Pirena, que va cobrir en 20 edicions, primer com a motorista i cap de motoristes i els darrers anys com a cap de prospecció. La seva passió per la muntanya i la neu explica que sàpiga trobar els millors circuits per a la pràctica del múixing. I marcar-los com ningú!

Pere Lanau

Pere Lanau

Doctor

El nostre metge de capçalera. Va aterrar a la Pirena el 2001 i és un gran especialista en medicina de l’esport. Li encanta fer senderisme amb el seu gos, i ocupa el seu temps lliure -entre rescat i rescat en helicòpter – amb la música, el bàsquet, l’esquí i la lectura.

Joan López

Joan López del Castillo

Muntatge i manteniment

Un crack muntant sortides i arribades i pancarteria, però no ens enganyem, el que de debò fa bé són els vídeos. Per això cada cursa ens regala un clip que respira el bon rotllo que hi ha al món del múixing. El 2002 va fer la seva primera Pirena i ara ha descobert que li agrada córrer, i no ho fa malament! Quan no treballa pel Club ho fa a la seva empresa de gestió i logística en esdeveniments esportius i comercials.

Jaume Martínez - Veterinario

Jaume Martínez

Veterinari

L’home que xiuxiuejava als gossos. A la Pirena des de 1998 com a part de l’equip veterinari, que va dirigir des de 2007. Especialitzat en els gossos esportistes ha estat veterinari a les més prestigioses curses del món del múixing com la Iditarod, la Yukon Quest, la Finnmarkslopet o la Nord Hope. El seu currículum i el de la seva companya Mónica Pacheco demanarien un parell més de pàgines en aquesta web.

Cinto Morist

Jacint Morist

President

S’encarrega de capitanejar el Club. Aficionat a la navegació, el muntanyisme, l’esquí alpí i de muntanya i el submarinisme, va tenir el seu primer contacte amb el món del múixing el 1996, quan va entrar a Pirena. I ja s’hi va quedar. Allà comandava l’equip d’estudiants i controls, experiència que ara aplica amb mà de ferro i un somriure.

Monica Pacheco

Mónica Pacheco

Veterinària

Rivalitza en currículum espectacular amb el Jaume Martínez i formen el millor tàndem veterinari de l’esport amb gossos del país. A Pirena des del 2005, formant part de l’equip veterinari. Especialitzada en gossos de trineu, ha treballat en diverses carreres internacionals a Amèrica del Nord i Europa. Quan no treballa ens fa enveja enviant-nos fotos dels seus viatges a zones àrtiques i de muntanya.

Rafa Pardillos

Rafa Pardillos

Vicepresident

L’home dels gadgets. Seguint el que marca el GPS, sempre acompanyat de piquetes, piruletes i malls, per garantir que el circuit estarà en les millors condicions. Un altre dels veterans de Pirena. Els darrers anys també a l’equip de prospecció. Quan la seva feina al mundial de MotoGP li permet, mar i muntanya comparteixen el seu temps de lleure.

Xavier Regalado

Xavier Regalado

Reglaments i normes

Ningú com ell coneix què hi diuen tots els reglaments i normes del món del múixing. El seu primer contacte amb aquest esport va ser el 1994, com no, amb la Pirena. Ha organitzat diversos campionats i és ensinistrador de gossos. Ara és l’autoritat a les nostres curses com a delegat tècnic, Jutge i Comissari de Curses de la FCEH i RFEDI. Coordinador de Jutges i delegats tècnics de la FCEH.

Ferran Riosalido

Ferran Riosalido

Medi natural

Garanteix que les nostres curses siguin respectuoses amb el medi ambient. A la Pirena des del 1997, va ser-ne Cap de Logística, per després passar a l’equip de prospecció, coincidint amb la seva etapa universitària. La muntanya i el medi ambient són la seva passió i la seva feina.