Paisatge blanc i temperatures sota zero en la segona prova de la Copa Gos Àrtic

ESC_3478

Aquest cap de setmana s’ha disputat a l’estació d’esquí d’SkiPallars-Port Ainé la segona prova de la Copa Gos Àrtic, puntuable també com a primera màniga del Campionat de Catalunya de Múixing Neu. La carrera s’ha disputat a dues mànigues. La de dissabte nocturna i la de diumenge matinal.

Temperatures al voltant dels 8 graus sota zero i un paisatge de luxe després de la nevada de divendres han marcat una prova que ha reunit una quarantena de participants en les tres modalitats en competició: esquijòring, canicròs i múixing.

S’han traçat dos circuits de muntanya molt exigents, de prop de 8km per als tirs de múixing i de 4km per als esquiadors i corredors. Les baixes temperaturas i el fet de córrer de nit, dissabte, han posat a prova la perícia dels corredors, que han hagut de treure el màxim partit a la seva bona comunicació amb els gossos. Diumenge, ja de dia, els corredors han millorat substancialment els seus cronos.

Pel que fa als guanyadors de la prova, Victor Carrasco s’ha anotat un nou triomf en la categoria d’esquijòring, superant Ramon Armengol i Eneko Aguirre.En categoria femenina, triomf per a la vasca Leire Férnandez, campiona del món i d’Europa en canicròs júnior.

Pel que fa als trineus, victoria en categoria il·limitada per a Andoni Azpillaga, per davant d’Albert Grados i Lázaro Martínez. En l’apartat reservat a trineus amb 6 gossos, el més ràpid ha estat Oscar Lapeña.

Finalment, entre els corredors de canicròs, la categoria més concorreguda, la victòria final ha sigut per a Javier Torres, mentre que entre els veterans el triomf se l’ha anotat Carlos Andújar. Entre les dones, l’esglaó més alt del podi l’ha ocupat Inés Hernández.

En categoria infantil victòria per a David Cordón.

NP 05 Post Port Ainé