Tot a punt per a la 3a edició del Dog Day

Aquest diumenge, 24 de març, se celebrarà a Gavà Mar (Barcelona) la tercera edició del Dog Day by Gos Àrtic, una jornada de promoció de l’esport amb gossos i la tinença responsable d’animals que organitza Gos Àrtic en col·laboració amb l’Ajuntament de Gavà. Després de l’èxit de les dues edicions anteriors de la festa, que ja s’ha consolidat com la gran trobada anual dels amants dels gossos, aquest any el Dog Day incorpora algunes novetats interessants i, com sempre, preveu activitats per a tota la família.

Una jornada que, un any més, tindrà un marcat caràcter solidari, ja que el programa d’activitats inclou la participació d’una desena de protectores i una desfilada per promoure l’adopció responsable de gossos. La festa es desenvoluparà al passeig marítim de Gavà Mar, a la zona del Monument de la Vela, on hi haurà una zona d’activitats, una d’exhibicions i una de formació. Totes les activitats són gratuïtes.

Per començar la jornada s’ha previst una passejada cívica amb gossos, que completarà un recorregut amb sortida i arribada a La Vela. Una activitat que impulsa l’Ajuntament de Gavà amb l’objectiu de conscienciar sobre la tinença responsable d’animals i la necessitat de mantenir una actitud cívica. Les inscripcions es podran formalitzar al mateix punt de sortida i tots els participants rebran un obsequi. Una passejada que s’emmarca en la campanya cívica #FemLesCosesBé que promou l’Ajuntament i que té en marxa un concurs fotogràfic

Exhibicions i formació

Des de les 10 del matí, tothom que s’acosti a Gavà podrà gaudir de diverses exhibicions i conèixer les diferents disciplines de l’esport amb gossos. A més, podrà veure en acció a la unitat de gossos de rescat de l’ERIE de Creu Roja Catalunya, comprovar com treballa l’equip de rescat aquàtic de Lifeguard K9 Academy, aprendre trucs per ensenyar obediència bàsica als nostres gossos amb Ana Rodríguez de BicosDeCan o comprovar com treballa la unitat canina d’intervenció de BarnaGos, entre d’altres sorpreses.

A banda, els més petits podran participar en els tallers per a canalla que s’organitzaran a la carpa Jardiland o passar pel pintacares i sortir maquillats com el seu gos preferit.

A l’espai de formació, durant tot el matí, diferents experts faran xerrades-taller sobre diversos temes. S’obrirà la jornada amb una xerrada sobre la processionària del pi, tan perillosa per als gossos, a càrrec de Jaume Martínez, veterinari de la CV El Masnou. També hi haurà una xerrada sobre la teràpia amb gossos i Ana Rodríguez farà un taller sobre com interactuar correctament amb els nostres gossos. A més, es podrà seguir una xerrada sobre la iniciació a les diferents disciplines de l’esport amb gossos a càrrec de GosEsport i el múixer Jaume Pou i conèixer l’Snow Race by Gos Àrtic, la nova cursa de referència del múixing sobre neu a Espanya. També hi haurà un taller sobre les malalties de transmissió per insectes en gossos, a càrrec d’I Can Walk, mentre que Dani Niza parlarà de la prova pilot que s’està duent a terme amb la gossa Shiva sobre la detecció de la leishmaniosis a través de l’olfacte.

El programa horari previst és el següent:

Captura de Pantalla 2019-03-07 a les 17.40.18

Trobeu més informació aquí

 

Captura de Pantalla 2019-03-19 a les 12.48.50