Un dia radiant acompanya la primera jornada del CEN

Beret

Aquest matí s’ha disputat al Pla de Beret, a l’estació aranesa de Baqueira Beret, la primera jornada del Campionat d’Espanya de Múixing Neu, -organitzat pel club Gos Àrtic en col·laboració amb la RFEDI i la FCEH-que aplega prop de 150 corredors de les diferents disciplines del múixing. Les baixes temperatures i un sol radiant, només enterbolit a primera hora per núvols baixos, han sigut testimoni d’aquesta matinal de competició.

Els primers a sortir al circuit han sigut els esquijorers, que han hagut de completar un recorregut de poc més de 12km pel Pla de Beret i la zona de l’Orri. El mateix traçat l’han realitzat els corredors de les categories de trineu amb 8 i 6 gossos, mentre que els tirs tirats per 4 gossos n’han fet un intermig de 8km i els corredors de trineus amb 2 gossos i els participants de canicròs n’han afrontat un de poc més de 5km.

Primers resultats

Els nous campions d’Espanya es decidiran per la suma de temps de la jornada d’avui i de demà. De moment, aquest matí, els corredors han marcat cronos prou ràpids, tot i que els corredors de canicròs, els últims a sortir, han trobat la neu una mica més tova i això els ha demanat un esforç extra, tant a ells com als seus gossos. En general, però, l’estat de la neu ha sigut òptim durant tota la jornada, tot i que alguns corredors han acusat el sol, que feia pujar la sensació tèrmica.

Així, després d’aquesta primera màniga, se situa líder en la categoria de trineu amb 8 gossos el navarrès Íker Ozcoidi; és líder provisional en la de 6 gossos el també navarrès Javier Alemanno, mentre que en la de 4 gossos domina Vicente Cebrián, de la Federació Aragonesa. En l’apartat de 4 gossos nòrdics, el millor crono avui ha sigut per al càntabre Jesús Martínez. Pel que fa als trineus petits, tirats per dos gossos, liderat provisional per al basc Gaizka Barahona i per al català Moisés Valero entre els participants amb gossos nòrdics. Destacar també la participació en categoria infantil de Raul Cebrian.

En l’apartat d’esquijòring, el gran favorit al títol és Victor Carrasco, tot i que avui no ha pogut completar una cursa al màxim rendiment. El millor crono l’ha marcat el basc Ekaitz Erauskin, mentre que en categoria veterans victòria parcial per a Jordi Romeu, tot i que el millor registre l’ha marcat el francès Paul Étienne Vidal, que no puntua per al Campionat i corre com a convidat. Entre les dones, millor temps per a la catalana Nausicaa Cornado.

Pel que fa al canicròs, millor temps en homes per al gallec Óscar Piñeiro, en veterans per al navarrès José Felipe Larrazabal, en dones per a la també gallega Mónica Touriño, i en dones veteranes per a la madrilenya Susana Marchal.

Demà, a partir de les 08:30h, es disputarà la segona i definitiva màniga del certamen, que servirà per decidir els nous campions d’Espanya de les diferents categories. L’entrega de premis es farà a la mateixa estació d’esquí de Baqueira Beret a partir de les 12:30h.

Podeu consultar els resultats de la jornada d’avui aquí