‘Un veterinari a la neu’, la lectura més refrescant!

IMG_3876

El cap veterinari de Gos Àrtic, Jaume Martínez, acaba de publicar, conjuntament amb Jorge León, ‘Un veterinari a la neu’, editat per Godall Edicions. Un llibre on repassa la seva trajectòria vital vinculada a l’esport amb gossos, una disciplina que va descobrir de la mà de Pep Parés a la mítica cursa de trineus Pirena, la Ruta Blanca dels Pirineus. La seva fama va donar a conèixer un esport i un món fins llavors minoritaris: les curses de gossos de trineu.

Al llibre Martínez explica què és el múixing, qui hi participa i on es fan les competicions, però més enllà d’això ens ofereix un recorregut pels seus  viatges i aventures arreu del món, prenent part en l’organització de les principals curses de trineus amb gossos; experièn­cies viscudes al llarg de molts anys i de molts quilòmetres.

Martínez n’ha volgut donar una visió global, des dels seus primers anys de formació fins a les últimes experiències a Rússia, de manera que ens mostra l’organització de les curses entre bastidors: com són els equips humans que les duen a terme i com s’hi viu l’amor per la naturalesa i els gossos. Així, esport i aventura van de bracet amb l’única intenció de mostrar que l’esperit de col·laboració pot convertir-se en una cosa molt més important que la competitivitat entre les persones.

El llibre està disponible en castellà i català.