Espectacular prova la Copa d’Espanya de Múixing a La Pobla de Cérvoles

Aquest cap de setmana, La Pobla de Cérvoles (Les Garrigues) ha sigut l’escenari d’una nova prova del calendari de la Copa d’Espanya de Múixing i Canicròs, que es disputa sota l’empara de la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI). La prova s’ha disputat a dues mànigues, la primera ahir dissabte i la segona aquest matí. El punt de sortida estava situat just davant de les instal·lacions del Celler Mas Blanch i Jové, i els participants han hagut de superar un traçat de poc més de 7 km a través de la Vinya dels Artistes i fins arribar al centre del poble.

Han pres part en la prova més de 120 atletes provinents de tot l’estat. La delegació més nombrosa ha sigut la catalana, però hi havia representants de les federacions de Navarra, Castella-Lleó, Astúries, Galícia, Madrid, València, Euskadi i Andalusia.

Lluita contra els elements

La primera màniga es va disputar ahir per la tarda en una jornada marcada pels núvols i les ràfegues de vent. Els corredors es van trobar una pista en perfecte estat, amb un terra compactat, idoni per a la disputa de l’esport amb gossos. Aquest matí, en canvi, la pista estava radicalment diferent ja que la pluja caiguda de matinada ha deixat el traçat amb zones molt enfangades, circumstància que ha posat a prova l’habilitat dels corredors (especialment en carros, bicicleta i patí) i que ha deixat imatges ben espectaculars. A més, part dels corredors han hagut de fer un tram del circuit sota la pluja i tots ells han hagut de suportar intenses ratxes de vent.

Els guanyadors

Pel que fa als vencedors en les diferents disciplines, en categoria de bikejoring, victòries per a Victor Carrasco (CAT) en homes, Francisco Justicia (CAT) en veterans, Pablo Ruiz (CAT) en la categoria reservada a gossos nòrdics i Marta Barrufet (CAT), en categoria femenina. En l’apartat de patí amb dos gossos, triomf per a Samuel Fernández (AST) i en el de carro amb 4 gossos per a Vicente Cebrian (ARA). Finalment, en l’apartat de canicròs -la disciplina amb major nombre de corredors- victòria entre els homes per a Óscar Piñeiro (GAL), entre els veterans per a Jesús Arribas (MAD), entre les dones per a Mónica Touriño (GAL) i entre els júnior per a Kimetz Etxabe (NAV).

La pròxima cita de múixing organitzada per Gos Àrtic serà els dies 4 i 5 de març a Baquèira Beret, amb la disputa del Campionat d’Espanya de Múixing Neu.