Més de 150 participants al Campionat d’Espanya de Múixing Neu a Baqueira Beret

BERETok

Aquest cap de setmana es disputa a al Pla de Beret, a l’estació d’esquí de Baqueira Beret, la gran cita anual del múixing sobre neu, amb la celebració del Campionat d’Espanya de Múixing Neu, en modalitat sprint. Un certamen organitzat pel club Gos Àrtic en col·laboració amb la RFEDI i la FCEH.

La competició, com és habitual, es disputarà a dues mànigues. La primera serà dissabte i la sortida del primer participant està prevista a les 9h. Diumenge, segona màniga, a partir de les 8:30h. El lliurament de premis es farà diumenge a les 12:30h.

S’han previst tres circuits. Un de 4,8km que haurà de completar l’únic participant en categoria infantil, els corredors de trineu amb 2 gossos i els canicrossers; un de 8,2km, per als participants amb trineu tirat amb 4 gossos, i un de 12,3km per a la resta de categories, tant de trineu com d’esquijòring.

159 participants de 10 federacions

Per a aquest Campionat s’hi han inscrit 159 participants, representants de 10 federacions de tot l’estat. Les delegacions més nombroses seran la catalana (amb 47 inscrits), la madrilenya (amb 31) i la castellano-lleonesa (amb 22). Completen la llista atletes de les federacions basca (13), aragonesa (7), gallega (9), navarresa (12), valenciana (8), asturiana (1) i càntabra (7).

Pel que fa les disciplines, hi ha 74 inscrits en les diferents categories de trineu, tirats per entre 2 i 8 gossos; 27 en esquijòring i 58 en canicròs.